topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Met een frisse salade

Deze pasta zet je na een drukke dag zo op tafel. Het gehakt is al op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Wij kennen dit gerecht vooral als spaghetti bolognese maar in Bologna wordt de geliefde ragù alla bolognese eigenlijk met tagliatelle gegeten.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum en rozemarijn

100 gram

Half-om-half gehakt

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3841 kJ
Energie (kcal)918 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels9 g
Eiwitten43 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Spaghetti koken
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui snijden
2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn.

Gehakt bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het half–om–half gehakt toe en bak 2 – 3 minuten.

Saus maken
4

Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur laag en laat 8 – 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Komkommer schaven
5

Meng in een saladekom de rucola & veldsla met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum en de geraspte grana padano. Serveer met de salade.