Volkoren spaghetti met vegan cacciatore saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met vegan cacciatore saus

Volkoren spaghetti met vegan cacciatore saus

met aubergine, geroosterde-paprikasaus, olijven en kappertjes

Vandaag pasta met een saus geïnspireerd op cacciatore saus, maar dan als vegan variant! Een saus vol verschillende groenten waarbij je de kaas niet zult missen.

Labels:
Caloriebewust
Vegan
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Passata

40 gram

Caponatadip

(Bevat Selderij)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2481 kJ
Vetten19.1 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels13 g
Eiwitten16.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de aubergine goudbruin kleurt. Voeg de Siciliaanse kruiden en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht per persoon. 

Saus laten sudderen
3

Blus de groenten af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de passata toe. Voeg de caponatadip, olijven, kappertjes, de helft van het kookvocht en 1/2 tl suiker per persoon toe, meng goed en laat de saus, afgedekt, 7 - 10 minuten sudderen. Verlaag eventueel het vuur als het te hard kookt.

Basilicum snijden
4

Snijd het basilicum grof. 

Pasta toevoegen
5

Voeg de gekookte pasta toe aan de saus met nog 2 el kookvocht per persoon (zie Tip). Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is de saus al dun genoeg? Laat het kookvocht dan achterwege. Is de saus aan de droge kant? Voeg dan nog meer kookvocht toe.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde-paprikasaus en garneer met het basilicum.