Spaghetti integrale met rundermerguezworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti integrale met rundermerguezworst

Spaghetti integrale met rundermerguezworst

Met kleurrijke tomaten en pompoenpitten

De saus voor dit pastagerecht maak je niet met tomaat uit blik, maar met verse pruimtomaat en cherrytomaatjes. Door de spaghetti gaan stukjes rundermerguez, een lichtpittige worst gekruid met onder andere paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Soja
Mosterd
Selderij
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rundermerguez

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

4 bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

1 stuk(s)

Laurierblad

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3272 kJ
Energie (kcal)782 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels12 g
Eiwitten18 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Worstjes bakken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de rundermerguez in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai het vuur middellaag en bak, afgedekt, nog 4 – 5 minuten per kant, of totdat de worstjes gaar zijn. Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie, laat het bakvet in de pan.

Snijden en roosteren
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Verhit een andere koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes citroentijm en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Koken en fruiten
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg ondertussen de rode ui toe aan dezelfde koekenpan waarin je de worst hebt gebakken en fruit 4 minuten op middellaag vuur. Roer er de knoflook door en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de blokjes pruimtomaat, de cherrytomaten, het laurierblad en de zwarte balsamicoazijn toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Druk de cherrytomaten met een pollepel voorzichtig plat tegen de zijkant van de koekenpan en bak nog 2 – 3 minuten, of tot de saus wat indikt. Roer de honing door de saus.

Spaghetti mengen
5

Snijd de rundermerguezworstjes in stukjes van 1 cm. Voeg de gekookte spaghetti en de stukjes worst, inclusief bakvet, toe aan de koekenpan met tomatensaus en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Garneer met de citroentijm, pompoenpitten en basilicum.