Spaghetti integrale met zoete tomaten en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti integrale met zoete tomaten en gruyère

Spaghetti integrale met zoete tomaten en gruyère

Met Turkse rode peper, munt en pompoenpitten

Pepers zijn familie van de paprika en je vindt ze in verschillende maten en kleuren. In dit gerecht gebruik je Turkse rode peper. Deze lijkt op puntpaprika, maar is net iets kleiner en wat pittiger. Een goede combinatie met de wat zoete smaak van de Zwitsere gruyère en de gekleurde tomaatjes uit de oven.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Turkse rode peper

150 gram

Gele cherrytomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Citroen

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2904 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper (zie tip) en snijd de peper in dunne ringen.

Tomaatjes roosteren
2

Leg de gele en oranje cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

Pompoenpitten roosteren
3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en de oregano toe en bak 4 minuten op middellaag vuur.

Spaghetti mengen
5

Pers ondertussen het sap uit de citroen en snijd de blaadjes munt in reepjes. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en garneer met de pompoenpitten, de munt en de overige gruyère.