Pepers zijn familie van de paprika en je vindt ze in verschillende maten en kleuren. In dit gerecht gebruik je Turkse rode peper. Deze lijkt op puntpaprika, maar is net iets kleiner en wat pittiger. Een goede combinatie met de wat zoete smaak van de Zwitsere gruyère en de gekleurde tomaatjes uit de oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Turkse rode peper
150 gram
Gele cherrytomaten
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 tl
Gedroogde oregano
¼ stuk(s)
Citroen
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Geraspte gruyère
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper (zie tip) en snijd de peper in dunne ringen.
Leg de gele en oranje cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en de oregano toe en bak 4 minuten op middellaag vuur.
Pers ondertussen het sap uit de citroen en snijd de blaadjes munt in reepjes. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.
Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en garneer met de pompoenpitten, de munt en de overige gruyère.