Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Courgette
⅓ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ tl
Gerookt paprikapoeder
100 gram
Passata
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse dragon
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Extra vierge olijfolie
¾ el
Witte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme visbouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.
Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spaghetti. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) 1 - 2 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl currypoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de specerijen 1 minuut mee.
Blus de specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de culinaire room toe. Laat de saus, afgedekt, nog 12 – 14 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de dragontakjes en hak ze fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de dragon en per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de overige rode peper 3 – 4 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.
Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgetteschijfjes. Serveer de tomaat met dragon ernaast.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.