Spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

Spaghetti met kipgehakt in mascarpone-tomatensaus

met Grana Padano en vers basilicum

Wist je dat mascarpone valt onder de verse kaas? Net als de cottage cheese, verse roomkaas en verse meikaas. Als bij de productie van kaas de rijping ontbreekt, dan is het een verse kaas.

Labels:
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3281 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten29.6 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels12.3 g
Eiwitten41.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta (zie Tip).
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen. 

Tip: Kook het water eerst in de waterkoker om tijd te besparen.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het kipgehakt toe aan de sauteerpan en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.
  • Voeg de puntpaprika en de passata toe. Verkruimel 1/4 runderbouillonblokje per persoon boven de sauteerpan. Laat het geheel, afgedekt, 5 - 6 minuten pruttelen.
Saus afmaken
3
  • Snijd het basilicum grof. Haal de saus van het vuur en meng de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Meng er 1 el kookvocht per persoon doorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en de Grana Padanovlokken.