Spinazie-kokoscurry met gele rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewstukjes en spiegelei

De cashew is technisch gezien geen noot omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Cashewnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Spinazie

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Limoen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

200 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3721 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten49.2 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten87.5 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels15.8 g
Eiwitten25.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Verhit de helft van de olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst, water en de helft van het bouillonblokjes (zie voorraadkast voor hoeveelheden) toe. Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut. Voeg daarna de kokosrasp toe tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar beide apart.

Curry maken
3

Laat de wok of diepe pan van de garnituur een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Bak de knoflook, de rode peper en de gele currykruiden 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en verkruimel het overige bouillonblokje erboven en breng aan de kook.

Spiegelei bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of diepe pan met curry. Laat al roerend slinken.

Spinazie toevoegen
5

Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken. Knijp  1 limoenpartje per persoon uit erboven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer, wat bijdraagt aan een energiek gevoel. Eet je geen vlees? Let er dan op dat je wel voldoende ijzer binnenkrijgt door bijvoorbeeld spinazie te eten of andere groene groenten, peulvruchten, noten, zaden of tofu.

Serveren
6

Verdeel de rijst. Serveer eerst de curry met spinazie eroverheen. Daarna het ei. Garneer met de koriander en de cashew-kokostopping. Leg de overige limoenpartjes ernaast.