Spinaziestoemp met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestoemp met boerenworst

Spinaziestoemp met boerenworst

met kastanjechampignons en knolselder

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

75 gram

Knolselder

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Spinazie

0.1 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

3 tl

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2680 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten42.4 g
waarvan suikers1.7 g
Vezels12.5 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en de knolselder en snijd beide in grove stukken. Weeg de knolselder af. Zorg dat de aardappelen en knolselder net onder water staan in een pot met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Worst bakken
2

Verhit 1 tl boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Champignons bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1 tl boter per persoon toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de ui toe. Bak nog 3 minuten.

Saus maken
4

Voeg per persoon: 1/2 tl mosterd, 50 ml water en 1/8 runderbouillonblokje toe aan pan met champignons. Laat 5 minuten koken zodat er een saus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten meesudderen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. 

Stoemp maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en knolselder tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/4 tl gehaktkruiden, 1 tl boter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Meng de gebakken spinazie door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Schenk de saus met champignons eroverheen. Leg de boerenworst erop. 

Weetje: Wist je dat knolselder meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.