Stoemp van spruitjes en prei met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoemp van spruitjes en prei met boerenworst

Stoemp van spruitjes en prei met boerenworst

met spekjes en piccalilly

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Spruiten

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Spekreepjes

½ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

25 gram

Piccalilly

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2784 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels16.8 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Schuimspaan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de harde onderkant van de spruiten. Bewaar 2 spruiten per persoon apart en halveer de rest. Snijd de prei in ringen en snijd de ui in halve ringen.

Groenten koken
2

Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pot met deksel. Voeg een flinke snuif zout toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Voeg de prei toe aan de pot en kook nog 2 - 3 minuten mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Spek bakken
3

Verhit een pan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en de ui in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal de spekjes en ui met een schuimspaan uit de pan en houd apart. Halveer ondertussen de apart gehouden spruitjes en snijd vervolgens in halve ringen.

Worst bakken
4

Voeg de boter toe aan de pan en bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak de worst 5 minuten. Voeg de de gesneden spruiten toe en bak nog 7 minuten. Blijf af en toe omscheppen zodat ze niet aanbranden.

Stoemp maken
5

Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, de mosterd en 1/2 tl Belgische gehaktkruiden toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de spekjes en ui door de stoemp.

Tip: De Belgische kruidenmix is vrij sterk. Voeg dus eerst een klein beetje toe en proef vervolgens of je meer wilt gebruiken.

Serveren
6

Verdeel de stoemp over de borden en leg de worst erbovenop. Garneer met de knapperige gebakken spruiten en serveer de piccalilly ernaast.

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.