Stamppotje van koolraap en andijvie met zoete kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppotje van koolraap en andijvie met zoete kippendij

Stamppotje van koolraap en andijvie met zoete kippendij

Met een zelfgemaakte jus van honing en mosterd.

Stamppot met alleen aardappelen en andijvie is al heel lekker, maar we maken het deze keer nog specialer door een mix van aardappel en koolraap, wat smaakt naar bloemkool, te gebruiken. De kippendij kruid je zelf met paprikapoeder, komijn, mosterd en honing. Erg lekker!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Koolraap

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ tl

Paprikapoeder

½ tl

Gemalen komijnzaad

50 gram

Gesneden andijvie

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

½ el

Honing

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)493 kcal
Energie (kJ)2063 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Oven
Deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen en koolraap.

2

Schil de aardappelen (milva) en koolraap, snijd de aardappelen in parten en de koolraap in kleine blokjes. Kook de koolraap, afgedekt, in de pan met deksel in 20 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Bestrooi met paprikapoeder, komijn, peper en zout.
3

Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot en bestrooi met paprikapoeder, komijn, peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kippendij 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak, afgedekt, 10 minuten. Keer tussendoor een paar keer om.

Besmeer met mosterd en de helft van de honing.
4

Leg de gebakken kippendij in een ovenschaal en smeer in met de helft van de mosterd en de honing. Schenk ook het bakvet uit de pan over de kippendij en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stamp de aardappels en koolraap.
5

Stamp de aardappelen en koolraap tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de overige mosterd en andijvie toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Dek daarna af en laat rusten.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de stamppot van koolraap en andijvie over de borden. Serveer met de kippendij en gebruik het bakvocht uit de ovenschaal bij de stamppot als jus.