Endvogel met koolrabi-appelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Endvogel met koolrabi-appelsalade

Endvogel met koolrabi-appelsalade

met patatjes en verse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Deze malse endvogel is langzaam gegaard en hierdoor boterzacht. Het vlees heeft een volle smaak die versterkt wordt door de kruidige saus.

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Appel

40 gram

Pikante uienchutney

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Endvogel in saus

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Wittewijnazijn

25 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2612 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten28.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de aardappelen grondig en snijd in wedges.
  • Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan met deksel. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten stomen op middelhoog vuur. Giet eventueel af.
  • Besprenkel met de olijfolie en bak de aardappelen 5 - 7 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Vlees bakken
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de endvogel in 10 - 15 minuten rondom bruin. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg aan dezelfde pan de uienchutney en 1 el water per persoon toe. Meng goed en kook 1 minuut op middelhoog vuur.
Salade maken
3
  • Verwijder het blad van de koolrabi. Schil en rasp de koolrabi.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een saladekom de koolrabi, appel, mayonaise en wittewijnazijn.
  • Voeg de helft van de verse kruiden toe en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de endvogel op borden.
  • Serveer de patatjes en koolrabisalade ernaast. 
  • Besprenkel de endvogel met de saus van ui en garneer met de overige verse kruiden.