topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met pepersaus

Steak met pepersaus

met aardappelschijfjes en sperziebonensalade

Geniet thuis van de klassieker malse biefstuk met pepersaus. Het vlees is het lekkerst als het rosé gebakken is. Serveer dit gerecht met zijdezachte pepersaus en gebakken sperziebonen voor dezelfde voldoening als uit eten gaan.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Sperziebonen

50 gram

Zwartepepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)739 kcal
Energie (kJ)3093 kJ
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten46.9 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels10.2 g
Eiwitten33.1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie
Steelpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Salade maken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Snijd ondertussen de little gem fijn.
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Voeg de little gem en sperziebonen toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Vlees bakken
3
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. 
  • Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Laat de boter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verwarm ondertussen de pepersaus op laag vuur in een steelpan.
Serveren
4
  • Snijd de steak in sneetjes en serveer. Schenk de pepersaus erover.
  • Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.