Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen

Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen

met beurre blanc

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Allergenen:
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Oesterzwammen

50 gram

Beurre blanc

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels12.6 g
Eiwitten49.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Meng in een kom de oesterzwammen met de Siciliaanse kruiden en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de oesterzwammen over een bakplaat met bakpapier. Bak de oesterzwammen 10 - 13 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Varkenshaas bakken
2

Verhit ondertussen de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Pasta koken
3

Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pot. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.

Saus maken
4

Verhit de sauteerpan van de varkenshaas op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de beurre blanc, de helft van de Parmigiano Reggiano, de helft van de verse bladpeterselie en 30 ml kookvocht per persoon toe. Verhit al roerend 1 minuut mee. Voeg extra kookvocht toe indien nodig.

Afmaken
5

Voeg de pasta en 2/3 van de oesterswammen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in sneetjes. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de overige oesterzwammen en de varkenshaas erop. Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en peterselie.