Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum

Sticky gehaktballetjes met Thais basilicum

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Aziatische noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Thais basilicum

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers27.7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten32.3 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de noedels. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar en rondom bruin.
  • Zet het vuur uit en voeg de zoete Aziatische saus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de saus met de gehaktballetjes. Houd afgedekt warm.
Snijden
2
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum in dunne reepjes.
  • Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in 4 partjes.
Groenten bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op hoog vuur. Bak de groentemix en de knoflook 5 - 7 minuten al roerend.
  • Voeg de noedels toe en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur laag en voeg de sesamolie en ketjap toe. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de saus met gehaktballetjes erover.
  • Garneer met de pinda's en het Thaise basilicum.