Deze week reis je door de keuken van Thailand. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
100 gram
Brede rijstnoedels
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
50 gram
Kippendijreepjes
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
15 gram
Zwarte-bonenpasta
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Sojascheuten
½ stuk(s)
Groene paprika
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Sambal
2.25 el
Zonnebloemolie
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuif zout. Voeg de komkommer toe, meng door en bewaar apart. Snijd de ui in halve ringen. Snijd paprika in smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn.
Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de knoflook en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1 tl honing en 1 tl sambal. Meng in een kleine kom de Vietnamese saus, vissaus, zwarte-bonenpasta en overige knoflook met per persoon: 1 tl zoetzure saus van de komkommer en 1 1/2 el zonnebloemolie.
Verhit een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kippendijreepjes 4 - 5 minuten.
Breng ondertussen water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 4 – 5 minuten. Giet af in een vergiet, spoel goed af met koud water en voeg terug toe aan de pot. Meng met 1/4 el zonnebloemolie per persoon om te voorkomen dat de noedels aan elkaar gaan plakken.
Voeg de ui en paprika toe aan de pan met de kippendijreepjes en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak nog 3 minuten. Voeg de noedels en 2 el water per persoon toe aan de sauteerpan en meng met de groenten, kip en garnalen. Verhit het geheel nog 1 minuut en voeg vervolgens 3/4 van de saus toe. Meng goed.
Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de sojascheuten, pinda's, koriander en zoetzure komkommer. Verdeel de overige saus eroverheen.