Spinaziestoemp met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinaziestoemp met boerenworst

Spinaziestoemp met boerenworst

met kastanjechampignons en knolselder

Knolselder, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

0.1 stuk(s)

Knolselder

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

50 gram

Spinazie

¼ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

3 tl

[Plantaardige] boter

50 ml

Water voor saus

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2709 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten42.4 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels14.7 g
Eiwitten29.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en knolselder snijd in grove stukken. Weeg 75 g knolselder per persoon af. Zorg dat de aardappelen en knolselder net onder water staan in een pot met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Worst bakken
2

Verhit 1/3 van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Champignons bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1/3 van de boter toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de ui toe. Bak nog 3 minuten.

Spinazie bakken
4

Voeg de mosterd en het water toe aan de champignons en verkruimel er vervolgens de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje boven. Laat 5 minuten koken zodat er een saus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.

Stoemp maken
5

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en knolselder met een scheutje melk en de overige boter. Voeg de Belgische kruidenmix en de spinazie toe, meng alles goed met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Schenk de saus met champignons eroverheen. Leg de boerenworst erop. 

Weetje: Wist je dat knolselder meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel.