Stoemp met Chinese kool en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met saus van ui en gekookt ei

Receptontwikkelaar Selma: "Dit soort fusion recepten zijn mijn favoriete recepten om te bedenken! Zelf ben ik niet echt een stoemp fan, maar wel een liefhebber van de Aziatische keuken, dus leek het mij leuk om deze twee te combineren."

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Ei
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Gesneden spitskool

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten66.9 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels14.4 g
Eiwitten22.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de eieren de laatste 4 - 8 minuten mee met de aardappelen (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de ui in grove halve ringen.

Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet. Ga je voor zacht of hard?

Kool bereiden
2
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de spitskool met de groene currykruiden 6 - 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de overige boter in dezelfde pan en bak de ui 4 - 5 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de zoete Aziatische saus toe samen met de aangegeven hoeveelheid water. Laat de saus 4 - 5 minuten zachtjes indikken.
Puree maken
3
  • Giet ondertussen de eieren en aardappelen af. Laat de eieren schrikken onder koud water en houd apart.
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree (zie Tip).
  • Meng de spitskool door de puree en breng op smaak met de sojasaus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg de kokosmelk lepel voor lepel toe om te voorkomen dat de puree te waterig wordt.

Serveren
4
  • Pel en halveer de eieren.
  • Verdeel de stoemp over de borden en schenk de saus erover.
  • Serveer het ei ernaast. 
  • Garneer met de gefrituurde uitjes (zie Tip).

Tip: Voeg de gefrituurde uitjes toe vlak voor het serveren zodat ze niet zacht worden door de puree.