Stoof met varkensworst van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witloofsalade

Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Witloof

¼ tl

Gemalen kaneel

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Mosterd

1 tl

Bloem

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3374 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten53.5 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten51.3 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels16 g
Eiwitten25.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Zeef
Hapjespan met deksel

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd er frietjes van 1 - 2 cm dik van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Voorbereiden
2

Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Stoof maken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 mespuntje kaneel en 1 tl bloem toe. Voeg de prei en wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het gehakt van de worst toe en bak in 2 - 3 minuten los. Blus af met de 150 ml bouillon per persoon. Voeg het laurierblad en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Stoven
4

Breng afgedekt aan de kook en verlaag het vuur. Laat 10 minuten stoven. Verwijder het deksel van de sauteerpan en laat nog 5 minuten indikken, of tot de gewenste dikte.

Witloof snijden
5

Halveer ondertussen de witloof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de witloof zeer fijn. Meng in een kom de witloof met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
6

Haal het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de ovenfrietjes en de witloofsalade. Serveer met extra mayonaise naar smaak.