Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op lokale bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Prei
¼ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Laurierblad
½ stuk(s)
Witloof
¼ tl
Gemalen kaneel
200 gram
Aardappelen
150 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Mosterd
1 tl
Bloem
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil of was de aardappelen grondig en snijd er frietjes van 1 - 2 cm dik van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Snijd de wortel in hele kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verhit de boter in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem en kaneel toe. Voeg de prei en wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het gehakt van de worst toe en bak in 2 - 3 minuten los. Blus af met de bouillon en voeg het laurierblad en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Breng afgedekt aan de kook en verlaag het vuur. Laat 10 - 15 minuten stoven. Verwijder de laatste 5 minuten het deksel van de sauteerpan en laat reduceren tot de gewenste dikte.
Halveer ondertussen de witloof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de witloof zeer fijn en voeg toe aan een kom. Voeg de mayonaise en de wittewijnazijn toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Haal het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof samen met de ovenfrietjes, en witloofsalade. Serveer met mayonaise naar smaak.