Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een sierlijke en eiwitrijke toevoeging aan je broodje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Laurierblad
½ takje(s)
Verse rozemarijn
150 gram
Coq au vin
250 gram
Aardappelen
5 gram
Verse krulpeterselie
1 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
25 gram
Biologische zure room
75 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snijd de ui in parten. Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten aan met de deksel op de pan. Voeg het laurierblad, de rozemarijn, coq au vin en 75 ml kippenbouillon per persoon toe. Meng de coq au vin goed met de groenten, dek de pan af en laat 16 -18 minuten op laag vuur zachtjes stoven.
Schil of was de aardappelen grondig. Kook de aardappelen. afgedekt, in 12 -15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht voor de puree. Laat de aardappelen zonder deksel uitstomen in de pan.
Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Bak de bierbostel broodjes 6 - 8 minuten in de oven.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de zure room en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens per persoon 1 tl mosterd en 1/2 el roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bierbostel broodjes in plakken. Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de kippenstoof er half overheen. Garneer met de krulpeterselie en serveer het brood erbij.