Hoisin biefstukreepjes met groene groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

Hoisin biefstukreepjes met groene groenten

met gomasiorijst en gezouten pinda's

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

150 gram

Broccoli

50 gram

Gesneden ui

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Water voor saus

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2672 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten37.1 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat afgedekt uitstomen.
  • Snijd de groene puntpaprika in dunne reepjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de broccoli en groene puntpaprika toe en bak, afgedekt, 4 - 5 minuten.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Biefstukreepjes bakken
3
  • Haal het deksel van de pan en voeg de biefstukreepjes, hoisinsaus, sojasaus, wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak 1 - 2 minuten, of tot de biefstukreepjes klaar zijn.
  • Hak ondertussen de gezouten pinda's grof.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen en bestrooi met de gomasio.
  • Verdeel de groenten en biefstukreepjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de gezouten pinda's.