Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en patatjes

Nieuw ingrediënt in je box! Deze malse hertengehaktballetjes met Provençaalse kruiden geven met hun rijke smaak een verrassende draai aan dit recept.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat Gluten, Tarwe)

200 gram

Aardappelwedges

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

20 ml

Currysaus

(Bevat Mosterd)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Mosterd

75 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels16.7 g
Eiwitten28.2 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel

Instructies

Aardappelwedges bakken
1
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges 13 minuten.
  • Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de overige zonnebloemolie toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een tweede sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 7 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
  • Roer de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de bloem in 1 minuut al roerend lichtbruin.
  • Voeg de barbecuesaus, currysaus en mosterd toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door, verlaag dan het vuur en laat de saus 2 minuten indikken (zie Tip).

Tip: Voeg een extra scheutje water toe als de saus te dik is.

Serveren
4
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en meng goed door de saus.
  • Serveer de patatjes, sperziebonen en gehaktballetjes op borden.
  • Giet de overige saus eroverheen.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.