Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

met rijst, amchoi, sugarsnaps en gomasio

Nieuw ingrediënt in je box! Dit gerecht verrijk je met de diepe smaak en subtiele zoetheid van zwarteknoflookmarinade. Ideaal voor grillen en marineren.

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Sugarsnaps

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

40 gram

Pikante uienchutney

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2878 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels5.7 g
Eiwitten28.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet de rijst af en bewaar in de pot.
  • Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 6 - 7 minuten.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de sugarsnaps en de stelen van de amchoi 4 - 6 minuten met een scheutje water.
  • Voeg het blad van de amchoi toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Kip op smaak brengen
3
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de kip en meng goed. 
  • Zet het vuur middelhoog en roer de zwarteknoflookmarinade en de uienchutney door de kip. Kook nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de nasi-bamikruiden door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Serveer de groenten en de kip met de saus erbovenop.
  • Garneer met de gomasio.