Lauwwarme noedelsalade met krokante vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

met zelfgemaakte chilisaus en gezouten pinda's

Nieuw ingrediënt in je box! De krokante visburger is gemaakt van heek. Het krokante jasje en de zachte, milde smaak combineren goed met deze noedelsalade

Labels:
Nieuw ingrediënt
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Tarwe
Spelt
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meergranenvisburger

(Bevat Vis, Tarwe, Spelt)

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

2 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels8.7 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Grand saladier

Instructies

Chilisaus maken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut, of tot deze begint te geuren. 
  • Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 1/2 el suiker en 2 el water toe en breng aan de kook. Laat daarna de saus 5 - 10 minuten reduceren op laag vuur.
Visburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur.  Zorg dat de boter goed heet is en bak de visburger 3 minuten per kant, of tot de korst goudbruin is. 
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes en de little gem grof. Snijd de koriander grof.
  • Haal de visburger uit de pan en bewaar apart. 
Bakken
3
  • Voeg de wortel-koolmix, de noedels en 1 el van de chilisaus per persoon toe aan dezelfde pan en bak 2 - 3 minuten al roerend, of tot de noedels gaar zijn.
  • Haal de chilisaus van het vuur en voeg per persoon: 1 limoenpartje en 1/2 el vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe.
  • Meng in een grote saladekom de noedels, koriander, wortel-koolmix en de little gem met de overige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de visburgers in reepjes. 
  • Verdeel de noedelsalade over diepe borden en bestrooi met de pinda's. 
  • Leg de visburgerstukjes erop en serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.