Quesadilla met paddenstoelen en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla met paddenstoelen en paprika

Quesadilla met paddenstoelen en paprika

met zelfgemaakte avocadodip en tortillachips

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mix van ajuin en look

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Sweet chili tortillachips

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅓ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3642 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten51.7 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels16.1 g
Eiwitten24.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui en gesneden paddenstoelen 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Voeg toe aan de wok of sauteerpan en bak 5 - 6 minuten verder. Breng goed op smaak met peper en zout.
Quesadilla's maken
2
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de helft van de zure room met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Besmeer de tortilla's met de kruidenroom en verdeel de geraspte kaas erover.
  • Beleg de helft van elke tortilla met de gebakken groenten en vouw de andere kant over de groenten tot een quesadilla. Leg de quesadilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 4 - 5 minuten bovenin de oven.
Avocadodip maken
3
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kom het vruchtvlees fijn.
  • Voeg de overige zure room toe aan de kom met avocado. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom.
  • Meng goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Halveer de quesadilla's en verdeel over de borden.
  • Serveer met de overige limoenpartjes, de zelfgemaakte avocadodip en de tortillachips.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.