Rijstnoedels met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstnoedels met vegetarische runderstukjes

Rijstnoedels met vegetarische runderstukjes

met wokgroenten, gefrituurde uitjes en limoen

Rijstnoedels zijn licht, glutenvrij en perfect om smaken op te nemen. De zachte textuur maakt ze een veelzijdige basis voor wokgerechten, soepen en salades.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

50 gram

Brede rijstnoedels

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

5 gram

Gemberpuree

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Water voor saus

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2832 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten26.3 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de noedels 6 - 7 minuten.
  • Bewaar wat kookvocht, giet de noedels af en bewaar apart.
  • Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
2
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische biefstukreepjes met de gemberpuree 3 - 4 minuten.
  • Roer de zoet-pikante chilisaus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus erdoor. Bak nog 1 minuut en houd warm tot serveren.
  • Snijd de munt fijn en snijd de limoen in kwarten.
Afmaken
3
  • Voeg de Vietnamese saus, ketjap, honing en sojasaus toe aan de groenten (zie Tip). 
  • Pers 1/4 limoen per persoon uit en meng alles goed door elkaar.
  • Zet het vuur hoger en voeg de noedels toe aan de wok. Bak 1 minuut al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus in deze stap dan achterwege. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen en leg de vegetarische biefstukreepjes erbovenop. 
  • Garneer met de munt en de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.