Champignon-noedelsoep met ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignon-noedelsoep met ei

Champignon-noedelsoep met ei

met kimchisaus, furikake en lente-ui

Kimchi saus is een pikante, scherpe saus geïnspireerd op Koreaanse kimchi, gemaakt met gefermenteerde chili, knoflook en gember. Het voegt een pikante smaak toe aan wokgerechten, marinades en dipsauzen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

70 gram

Maïs in blik

½ bosje(s)

Lente-ui

20 gram

Kimchisaus

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

75 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2570 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten21.1 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels15.1 g
Eiwitten23 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan
Sieb

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor het ei en de noedels. Kook het ei 2 minuten.
  • Voeg dan de noedels toe en kook nog 4 - 5 minuten. Giet af, leg de noedels terug in de pot en bewaar apart.
  • Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Groenten bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een pot op middelhoog vuur en bak de gemengde gesneden paddenstoelen 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui fijn. Houd de helft van het groene gedeelte van de lente-ui apart ter garnering.
  • Voeg de knoflook, de gemberpuree, de ketjap en de overige lente-ui toe aan de paddenstoelen. Meng goed en bak nog 4 minuten.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
  • Meng, wanneer de groenten gaar zijn, de sesamolie, wittewijnazijn, sojasaus, de bouillon en de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) door de groenten toe.
  • Breng aan de kook en haal van het vuur.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Giet de bouillon met paddenstoelen erover. Leg de mais en het ei erbovenop.
  • Garneer met de furikake en de achtergehouden lente-ui.