Pikante chipotle kippensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikante chipotle kippensoep

Pikante chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander

Koriander heeft twee verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
MET MICROGOLF
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Water

¼ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2463 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten56.4 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels14.1 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Film plastique
Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes.
  • Voeg toe aan een grote microgolfbestendige kom. Voeg de boter en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek af met vershoudfolie, prik een paar keer in het folie en zet 4 - 5 minuten in de microgolf, of tot de aardappel zacht is.
  • Verwijder voorzichtig het vershoudfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en zet apart.
Ui bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een soeppot op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Soep maken
3
  • Voeg de pulled chicken, de passata, de chipotlepasta (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe aan de soeppot. Breng aan de kook en laat sudderen tot serveren.
  • Giet de mais af en snijd de koriander fijn.
  • Zet vlak voor het serveren het vuur uit. Roer de mais en de helft van de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de zoete aardappel in kommen en giet de soep erover.
  • Garneer met de koriander en de overige zure room.