Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en gomasio

Receptontwikkelaar Babette: "Door tahin te combineren met de gemberwoksaus en bulgogi krijg je een heel smaakvolle en romige saus voor de noedels!"

Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix met witte kool

15 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

35 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3742 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten103.2 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten36.7 g
Zout5.1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje in een pot voor de noedels.
  • Kook de noedels in 3 - 4 minuten beetgaar.
  • Houd 50 ml kookvocht per persoon apart. Giet de rest af en leg de noedels terug in de pot.
Knoflook snijden
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, het gehakt met de knoflook 2 minuten. 
  • Voeg de groentemix toe en bak 4 - 6 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de tahin met de woksaus met gember, de bulgogisaus, sojasaus, wittewijnazijn en het achtergehouden kookvocht (zie Tip). 
  • Voeg de saus toe aan de noedels en meng goed.

Tip: Houd je van pikant? Voeg dan wat sambal naar smaak toe. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe.

Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn.
  • Serveer de noedels op diepe borden.
  • Verdeel de groenten en het gehakt erover.
  • Garneer met de koriander en de gomasio.