Cheeseburger met loaded tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pikante mayo, mais en tomaat

In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.

Allergenen:
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

40 gram

Sweet chili tortillachips

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Avocado

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

35 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4030 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten57.7 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels8.4 g
Eiwitten35.5 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Zeef

Instructies

Burger bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger samen met de ui 3 - 5 minuten aan één kant.
  • Draai de burger om en leg de cheddar erbovenop. Dek de pan af met het deksel zodat de kaas kan smelten.
  • Verlaag het vuur en bak 3 - 5 minuten verder, of tot de burger gaar is. 
Avocadodip maken
2
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Gebruik een vork om in een kleine kom de avocado te prakken met de helft van de tomaat.
  • Voeg de witte balsamicoazijn en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tortillachips bereiden
3
  • Laat de mais uitlekken.
  • Leg de tortillachips op een serveerschaal (zie Tip).
  • Verdeel de mais, de avocadodip en de overige de tomaat over de chips.

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Als je op je calorie-inname let, serveer de burger dan zonder de chips. Je kunt ze bewaren voor een andere keer.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Mexicaanse kruiden.
  • Snijd het broodje open en besmeer de onderkant met de helft van de mayonaise.
  • Leg de burger en de ui erop.
  • Serveer de burger met de tortillachips.
  • Besprenkel de overige mayonaise over de tortillachips.