topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steaktaco's met avocado

Steaktaco's met avocado

met carne asada, witte kaas en pico de gallo

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en dankt zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt voor een (smaak)explosie!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

4 stuk(s)

Tacoschelpen

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

150 gram

Biefstukreepjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3550 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten61.7 g
waarvan suikers21.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten43.4 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de schil van de helft van de limoen en pers de helft uit. Snijd de overige limoen in 6 partjes. Pers de appelsien uit.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn en snijd de koriander fijn. 
  • Meng in een kom het appelsiensap, het limoensap, de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de honing, 2/3 van de ui, de helft van de koriander, de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de knoflook. Voeg de biefstukreepjes toe en laat marineren.
Pico de gallo maken
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn met de overige ui, knoflook en koriander. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Verkruimel de witte kaas.
Bakken
3
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes met marinade 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Garneer de witte kaas met limoenrasp naar smaak. 
  • Garneer de avocado met de overige Mexicaanse kruiden.
  • Serveer de pico de gallo, witte kaas, avocado, limoenpartjes, tacoschelpen en carne asada in aparte kommen. 
  • Laat iedereen zelf de taco’s beleggen.