Taco’s met kipgehakt, kidneybonen, groene peper en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taco’s met kipgehakt, kidneybonen, groene peper en cheddar

Taco’s met kipgehakt, kidneybonen, groene peper en cheddar

In steeds meer steden duiken er hippe taquerias of tacorestaurants op. Taco’s zijn schelpen gemaakt van maïsmeel. Jij maakt deze hippe hap deze week gewoon zelf! Je vult de taco’s met pittig gebakken kipgehakt, groenten en bonen. Tenslotte nog wat Engelse cheddar erover en het smullen kan beginnen.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Groene peper

2 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

120 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

¼ stuk(s)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode kidneybonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2628 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten39 g
Zout0 g

Instructies

1

Préchau ez le four à 180 degrés. Émincez l’oignon et coupez la tomate en morceaux. Ôtez les graines du piment et émincez-le finement. Coupez les tiges de céleri branche en morceaux de 1⁄2 cm au maximum et émincez éventuellement la feuille verte.

2

Faites chauffer l’huile de tournesol dans un wok ou une sauteuse avec couvercle et cuisez le haché de poulet sur feu moyen pendant 5 minutes. À mi-cuisson, ajoutez l’oignon, le piment vert, le céleri et le concentré de tomate.

3

Ajoutez les haricots rouges, la tomate et le vinaigre balsamique noir au wok ou à la sauteuse et, à couvert, faites cuire sur feu moyen pendant 5 à 7 minutes. Salez et poivrez selon votre goût. Si vous souhaitez que le céleri soit moins croquant, prolongez la cuisson de 5 minutes.

4

Répartissez les tortillas sur la grille du four ou sur la plaque recouverte de papier de cuisson et réchauffez-les pendant 5 minutes.

5

Dressez les tacos sur les assiettes, remplissez-les de sauce, puis garnissez de cheddar et éventuellement de feuilles de céleri.