Smokey pulled chicken taco
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smokey pulled chicken taco

Smokey pulled chicken taco

met kimchi-aardappelen en koolsla

Dit recept bestaat uit langzaam gegaard vlees, op een zachte tortilla met romige saus en frisse koolsla. Met deze Koreaanse taco's maak je gegarandeerd indruk!

Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Limoen

200 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Lente-ui

20 gram

Kimchisaus

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1.5 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1282 kcal
Energie (kJ)5365 kJ
Vetten78.7 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten101.2 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels17.8 g
Eiwitten35.5 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

Koolsalade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de rode kool, witte kool en wortel met de sesamolie en per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Hak de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.

Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op het gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Vulling bereiden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.

Pulled chicken bereiden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Haal de pulled chicken uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken, de knoflook, en 2 el water per persoon toe en bak 4 - 6 minuten. Meng ondertussen in een kleine kom de smokey tomatenketchup met 1 el water per persoon.

Tortilla's verwarmen
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Haal de aardappelen uit de oven. Meng in een kleine kom de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen in een schaal, besprenkel met de kimchimayonaise en garneer met de overige lente-ui.

Serveren
6

Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de overige limoenmayonaise, de smokey ketchupsaus, de pulled chicken, de limoenpartjes en de koolsalade allemaal in aparte kommetjes. Serveer de avocadoplakjes op een bordje ernaast. Laat iedereen zelf de taco's vullen. Serveer met de aardappelpartjes.