Tagliatelle met spekjes en roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle met spekjes en roomsaus

Tagliatelle met spekjes en roomsaus

met ei en parmigiano reggiano

Dit recept is geïnspireerd op de Italiaanse pasta carbonara. Met tagliatelle, parmigiano reggiano en culinaire room. Door de warmte van de pasta garen de eieren vanzelf en vormen ze een zijdezachte saus.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spekreepjes

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)880 kcal
Energie (kJ)3684 kJ
Vetten46.8 g
waarvan verzadigd25.5 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels2.6 g
Eiwitten40 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Grote kom
Garde

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de verse pasta. 
  • Kook de verse pasta, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Spekreepjes bakken
2
  • Pel de knoflookteen.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon met de hele knoflookteen in een pan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.
  • Haal de knoflookteen uit de pan.
  • Rasp ondertussen de kaas.
Saus maken
3
  • Kluts het ei in een grote kom.
  • Voeg de culinaire room en 3/4 van de kaas toe aan de kom. Breng op smaak met peper en meng met een garde.
  • Voeg de pasta toe aan de pan met spekjes. 
  • Voeg meteen daarna het roommengsel en 2 el water per persoon toe, meng goed en verhit het geheel nog maximaal 1 minuut op laag vuur.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
4
  • Schep de pasta met saus op een bord.
  • Garneer met de overige kaas.
  • Breng eventueel verder op smaak met peper.