Tempehbowl met gember-honingglazuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten

Speciaal ingrediënt in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Sushirijst

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten88.2 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels5.2 g
Eiwitten26.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Rijst en broccoli koken
1
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de sushirijst en helft van de gemberpuree toe aan de pot en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
  • Kook de broccoli de laatste 5 – 7 minuten mee.
  • Giet af in een vergiet, spoel de rijst en broccoli af met water en laat uitlekken. Haal de broccoliroosjes eruit en bewaar apart.
Snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de wortelschijfjes en ui 1 - 2 minuten.
Dresssing maken
3
  • Voeg de knoflook, tempehblokjes en de overige gemberpuree toe aan de pan met de wortel en ui en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg het gerookt paprikapoeder en 1/2 el honing per persoon toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de furikake met per persoon: 1 1/2 mayonaise en 1 el water.
  • Meng ondertussen de rijst en broccoliblokjes met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst met broccoli over diepe borden of kommen. 
  • Verdeel de tempeh, broccoliroosjes, wortel en ui over de rijst. 
  • Garneer met de furikakedressing en de gomasio.

Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.