Tempehbowl met zelfgemaakte gebakken uitjes en rijst
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Tempehbowl met zelfgemaakte gebakken uitjes en rijst

Tempehbowl met zelfgemaakte gebakken uitjes en rijst

met avocado, zoetzure groenten en pindadressing

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Deze tempeh is gemaakt van kikkererwten - rijk aan eiwitten en vitamine B2 en daardoor zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden rode kool

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Ui

80 gram

Tempehblokjes

½ stuk(s)

Avocado

140 gram

Maïs in blik

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

Bloem

1.5 el

Suiker

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)943 kcal
Energie (kJ)3947 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten116 g
waarvan suikers37 g
Vezels10.5 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Saladekom
Kom
Pan met deksel
Bord
Schuimspaan
Steelpan
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Préparer les légumes à l'aigre-douce
1

Râpez la carotte à l'aide d'une râpe à gros trous. Dans le saladier, mélangez, par personne : 1,5 cs de vinaigre de vin blanc, 1/2 cs de sucre et une pincée de sel. Mélangez-y le chou rouge et la carotte râpée. Réservez et mélangez de temps en temps.

Mélanger l'oignon
2

Portez une bonne quantité d'eau à ébullition dans la casserole pour le riz. Faites-le cuire 12 à 15 minutes à couvert. Ensuite, égouttez-le au besoin et réservez-le sans couvercle. Pendant ce temps, émincez l'oignon en demi-rondelles très fines. Dans le bol, mélangez l'oignon à la farine. Retirez ensuite l'oignon du bol et battez le reste de farine.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle risottorijst, maar gebruik 2/3 deel. De overige risottorijst kun je de volgende dag serveren in een lunchsalade.

Frire l'oignon
3

Faites chauffer environ 3 cs d'huile de tournesol par personne dans la petite casserole à feu moyen-vif. Lorsque l'huile est très chaude, ajoutez-y l'oignon et faites-le frire 2 à 3 minutes, jusqu’à ce qu'il soit doré. Retirez-le de la casserole à l’écumoire et laissez-le égoutter sur une assiette recouverte d'essuie-tout. Salez et poivrez à votre goût.

Tip: Let op: het frituren gaat erg snel! Dus blijf erbij en houd de kleur van de ui goed in de gaten.

Poêler le tempeh
4

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y cuire les dés de tempeh 4 à 5 minutes. Déglacez-les avec, par personne : 1 cs de sauce soja Lucullus et 1/2 cs de sucre. Mélangez jusqu’à dissolution du sucre.

Couper
5

Coupez l'avocat en deux, retirez-en le noyau et détaillez-en la chair en tranches. Égouttez le maïs. Dans le petit bol, mélangez le beurre de cacahuètes à la sauce soja et, par personne : 1/2 cs de sucre et 1/2 cs de vinaigre de vin blanc pour préparer une vinaigrette.

Tip: Zitten er nog klontjes pindakaas in de dressing? Verwarm de dressing dan kort in een steelpan.

Servir
6

Servez le riz, les légumes à l'aigre-douce, le maïs, l'avocat et le tempeh dans des bols. Garnissez le tout de gomasio et d'oignon frit. Accompagnez de la vinaigrette à la cacahuète.

Tip: Wist je dat de tempeh van kikkererwten gemaakt is? Dit maakt hem niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, vezels én ijzer!