Hoewel het er ouderwets uitziet, is ciabatta moderner dan je zou denken. Het broodje werd voor het eerst ontwikkeld in 1982 door Arnaldo Cavallari. De naam betekent pantoffel in het Italiaans omdat het de vorm heeft van een pantoffel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
½ stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
⅓ stuk(s)
Ui
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Witte kool en wortel
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
1.5 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Sambal
1
[Plantaardige] melk
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts de eieren met een vork in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui, 2/3 van de teriyakisaus en 1 el van het geklutste ei per persoon. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.
Schil of was ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuifje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Bak de ciabatta in 5 - 7 minuten af in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.
Meng in een kom per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl sambal en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip). Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van pikant? Laat dan de sambal achterwege.
Snijd de ciabatta open en beleg met de pikante koolsla, de boekoeloekoeburger en wat van de zoetzure komkommer (zie Tip). Serveer de overige zoetzure komkommer en de patatjes naast de burger.
Tip: Heb je teveel koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als extra bijgerecht.