Monsterachtige teriyakiburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Monsterachtige teriyakiburger

Monsterachtige teriyakiburger

met brioche, ontbijtspek, gomasio en aardappelwedges

Sugarsnaps zijn frisgroene peulvruchten die je geheel kunt eten. Ze zijn ontstaan uit een kruising tussen erwten en peultjes. Sugarsnaps smaken door de aanwezige erwten ook zoeter dan peultjes, vandaar ook de naam.

Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelwedges

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Sugarsnaps

2 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4665 kJ
Energie (kcal)1115 kcal
Vetten65.1 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers25.5 g
Vezels12 g
Eiwitten37.6 g
Zout5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelwedges in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het spek krokant is.
  • Bak het briochebroodje in de laatste 4 - 6 minuten mee in de oven.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 minuten per kant.
  • Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus.
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sugarsnaps en een flinke snuif zout toe en bak 2 minuten (zie Tip).
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 5 - 7 minuten rustig koken. Schep tussendoor af en toe om.

Tip: Sommige sugarsnaps hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Komkommer bereiden
3
  • Snijd de tomaat en de komkommer in schijfjes. Bewaar 2 komkommerschijfjes per persoon apart voor later.
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de gemberpuree.
  • Snijd het briochebroodje open en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de burger, het krokante spek, de tomaat en de zoetzure komkommer.
Serveren
4
  • Gebruik 2 spiezen per burger om 2 sugarsnaps in de burger te prikken als 'horens' van het monster (zie foto voor inspiratie). 
  • Maak 2 komkommerschijfjes vast aan de uiteindes van de spiezen. Garneer de komkommerschijfjes met wat gomasio om zo de 'ogen' van het monster te maken.
  • Serveer de burger met de aardappelwedges en de overige mayonaise.
  • Serveer de sugarsnaps ernaast en garneer de sugarsnaps met de overige gomasio.