Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

Surf & turf: piri-piriburger met knoflookgarnalen

met zoete-aardappelfrietjes en pikante mayonaise

Piri-piri is een klein, maar pikant pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

20 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse oregano

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1075 kcal
Energie (kJ)4496 kJ
Vetten68.6 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels9.8 g
Eiwitten36.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom de zoete-aardappelfrietjes met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de puntpaprika in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in schijfjes. Ris de blaadjes van de oregano. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Burger vormen
3

Meng het gehakt met de helft van de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en vorm 1 hamburger per persoon ter grote van je handpalm. Meng in een kleine kom de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de garnalen toe en meng goed door. Meng in een tweede kleine kom de overige piri-pirikruiden door de mayonaise. 

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur, voeg de puntpaprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een pan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Voeg na 3 minuten de garnalen met marinade toe en bak deze 3 minuten. Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burgers en laat smelten.

Salade maken
5

Haal 2 little gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenschijfjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd de garnalen in stukjes. Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pikante mayonaise. Leg de little gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje en daarop de hamburger en garnalen. Serveer met de zoete-aardappelfrietjes, de salade en de overige pikante mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.