Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte kaas – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
¼ stuk(s)
Ui
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Paprika
40 gram
Avocadodip
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in smalle reepjes.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Verdeel de ui dan in stap 3 over de pizza en bak mee.
Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de knoflook en de passata toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en smeer het pizzadeeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de paprika. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 13 - 15 minuten in de oven.
Verkruimel de witte kaas. Snijd de limoen in partjes.
Haal de pizza uit de oven en garneer met de ui, avocadodip en de witte kaas. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de pizza.
Verdeel de pizza over de borden. Serveer met de overige limoenpartjes.