Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips

Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips

met avocado, mais en kidneybonen

.

Labels:
15 min meal

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Biefstukpuntjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

140 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1.98 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Biologische zure room

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2552 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.5 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Sieb
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de biefstukpuntjes met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Laat de mais en kidneybonen samen uitlekken in een zeef of vergiet.
Groente snijden
2
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen.
  • Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.
Biefstukpuntjes bakken
3
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes met de kruiden en de olie 2 - 4 minuten aan.
  • Meng ondertussen in een grote kom de zure room met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de rest van de Mexicaanse kruiden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de dressing met de veldsla, kidneybonen, mais en puntpaprika.
  • Verdeel de salade over de borden en leg hier de biefstukpuntjes en avocado op.
  • Serveer de tacochips erbij.