Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paksoi
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
4 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Wortel
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
½ gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
1.5 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Kook water in een ruime pot met deksel voor de noedels. Zet de sauteerpan met bakvet van de balletjes terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de sauteerpan. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur.
Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pot met deksel. Pel ondertussen de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine stukken. Giet daarna de noedels af en spoel af in een vergiet onder koud water.
Voeg 1/2 el ketjap per persoon, de woksaus met gember, de noedels en het groene gedeelte van de paksoi toe aan de sauteerpan. Bak het geheel nog 1 - 2 minuten al roerend. Schep om en breng op smaak met peper.
Weetje: Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en dit is nodig voor energie!
Hak de pinda's fijn. Verdeel het gerecht over de borden en werk af met de pinda's, gefrituurde uitjes en appelsienstukjes.