Thais gekruide gehaktballetjes met rijstnoedels en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thais gekruide gehaktballetjes met rijstnoedels en paksoi

Thais gekruide gehaktballetjes met rijstnoedels en paksoi

met appelsien, pinda's en gefrituurde uitjes

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Familie
Allergenen:
Pinda's
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Volkoren rijstnoedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers24.3 g
Vezels10 g
Eiwitten32.1 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Pan
Aluminiumfolie
Hapjespan

Instructies

Gehaktballetjes bakken
1
  • Kook water in een pot met deksel voor de noedels.
  • Verhit 1/2 zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Bewaar ook het bakvet in de pan voor de volgende stap.
Snijden
2
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bakken
3
  • Zet de sauteerpan met bakvet terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, de sojasaus en 1 1/2 tl honing per persoon toe aan de sauteerpan. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur.
  • Kook de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pot met deksel. Giet af en spoel af in een vergiet onder koud water.
  • Leg de noedels terug in de pan en besprenkel met de overige zonnebloemolie. Roer goed.
  • Pel ondertussen de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Voeg de ketjap, woksaus met gember, noedels en overige paksoi toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten al roerend. Breng op smaak met peper.
  • Hak de pinda's fijn. 
  • Serveer de noedels op borden en verdeel de appelsien erbovenop.
  • Garneer met de pinda's en de gefrituurde uitjes.