Thais gekruide gehaktballetjes met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels

met paksoi, appelsien en gezouten pinda's

Deze keer geen balletjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid!

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Pinda's
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe, Gluten)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Wortel

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3909 kJ
Energie (kcal)934 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten109.6 g
waarvan suikers29 g
Vezels11.7 g
Eiwitten37.2 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd het groene en witte gedeelte apart.
Bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Zet de sauteerpan met bakvet terug op middelhoog vuur. Fruit de ui, rode peper, knoflook en wortel 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de gehaktballetjes, het witte gedeelte van de paksoi, sojasaus en honing en bak 2 - 3 minuten al roerend (zie Tip).

Gezondheidstip: Als je let op je zoutinname, gebruik dan de helft van de aangegeven hoeveelheid sojasaus en voeg de overige sojasaus tijdens serveren naar smaak toe.

Noedels koken
3
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel en kook de noedels 3 - 4 minuten. Giet af en spoel onder koud water.
  • Pel ondertussen de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine blokjes.
  • Hak de pinda's grof (zie Tip).

Gezondheidstip: Dit recept is hoog in calorieën. Let je op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de pinda's of laat achterwege. Je kunt de overige pinda's bewaren voor een andere keer.

Serveren
4
  • Voeg de ketjap, woksaus met gember, noedels en overige paksoi toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten al roerend. Breng op smaak met peper.
  • Serveer de noedels over borden en werk af met de appelsien.
  • Garneer met de pinda's en gefrituurde uitjes.