NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten.
Deze maand: ga lekker in je vel de zomer tegemoet met balansrecepten. Elke week kies je een recept met extra veel groenten, veel vezels en laag in calorieën. Met deze Aziatische salade krijg je in één keer 250 gram groente binnen. Daarnaast is het gerecht rijk aan vezels én ijzer. IJzer draagt bij aan een energiek gevoel en een goede weerstand. Je haalt het onder andere uit rood vlees, de biefstukpuntjes in dit geval, maar wist je dat het bijvoorbeeld ook in groene bladgroenten, volkoren granen, peulvruchten, noten en eieren zit? Tip van de chef: ijzer wordt beter opgenomen als je iets aan je maaltijd toevoegt met vitamine C erin, zoals groente.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
10 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's)
1 stuk(s)
Mesclun
100 gram
Biefstukpuntjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
3 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1.5 tl
Bruine suiker
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de komkommer in dunne halve plakken. Meng in een saladekom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker. Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/4 tl limoenrasp en de vissaus. Bak de bruine ciabatta 8 - 10 minuten in de oven.
Hak ondertussen de pinda's grof. Haal de blaadjes van de little gem los – houd er 3 per persoon apart en snijd de rest grof.
Snijd de biefstukpuntjes in gelijke stukken van 1 bij 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan, wacht tot de olie goed heet is en fruit de knoflook en de rode peper een halve minuut op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de biefstukpuntjes en limoendressing toe en bak 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus.
Meng de gesneden little gem met het zoetzuur. Verdeel de zoetzure salade over de borden. Leg de hele bladeren erbovenop, vul ze met de biefstukpuntjes en schenk er een beetje van de overgebleven saus uit de pan overheen. Bestrooi met de gezouten pinda's. Serveer de ciabatta en de rest van de saus van de biefstuk erbij.