Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

met rozenbroodje en krulpeterselie

Pocheren is het garen van een ingredient in vocht. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij mooi gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

¼ tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

2.5 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)526 kcal
Energie (kJ)2202 kJ
Vetten9.6 g
waarvan verzadigd1.9 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels8.6 g
Eiwitten34.7 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, paprika en tomaat in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode ui, rode peper, knoflook en 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon 3 - 4 minuten (zie Tip). Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Het gerookt paprikapoeder is vrij sterk van smaak, voeg dus niet teveel in een keer toe maar proef tussendoor goed.

Kip pocheren
3

Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep. Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.

Soep pureren
4

Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.

Kipfilet plukken
5

Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de geplukte kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.

Weetje: Wist je dat je met deze maaltijd meteen genoeg groenten voor de hele dag hebt gegeten?