Tomatensoep met bruschetta's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met bruschetta's

Tomatensoep met bruschetta's

met geraspte pecorino

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Wortel

¾ pak(ken)

Tomatenblokjes

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Paprikapesto

20 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)596 kcal
Energie (kJ)2495 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers23 g
Vezels12.5 g
Eiwitten21 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, Siciliaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing, tomatenblokjes en 250 ml kokend water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen het bruine tarwebroodje in sneetjes van 1 cm. Verdeel de broodsneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bak de broodjes 6 – 8 minuten in de oven. Beleg daarna met de paprikapesto.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de geraspte pecorino toe en pureer de soep met een staafmixer (zie Tip). Voeg eventueel warm water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de pecorino in deze stap dan achterwege. De overige pecorino kan je de volgende dag in een lunchsalade verwerken, of er je belegde boterham mee garneren.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de bruschetta's.

Tip: Dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie en levert je al bijna 50% van de ADH vezels. Daarnaast is het rijk aan vitamine A - goed voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem