Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

Tomatensoep met paprikapesto-bruschetta's

met geraspte Italiaanse kaas

Met dit gerecht krijg je maar liefst 400 gram groenten en 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. En dan hebben we het nog niet eens over de vitamine A gehad. Deze vitamine haal je vooral uit de wortel, maar zit ook in tomaat en is belangrijk voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem. Door de toevoeging van grana padano geef je de soep extra veel smaak. Tel daar de bruschetta met paprikapesto bij op en je zit zo in Italië!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Peen

3 stuk(s)

Pruimtomaat

1 tl

Gedroogde tijm

1 tl

Paprikapoeder

½ bakje(s)

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2383 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels15 g
Eiwitten18 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

Soep koken
3

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 300 ml kokend water toe per persoon. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Bruschetta's maken
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.