Tonijnsteak met sesamkorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus

Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus!

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Vis
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Kimchisaus

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Broccolini

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3646 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels7.1 g
Eiwitten39.6 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Kom
Wok met deksel
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Bren water aan de kook in een ruime pot. Kook de rijst 8 - 9 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd een klein deel van het groene gedeelte van de lente-ui in fijne ringen ter garnering. Snijd de overige lente-ui in stukken van 2 cm. Rasp de wortel. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur. Bak de lente-ui, wortel en knoflook 4 - 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kom de bouillon met de wittewijnazijn, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), suiker, sojasaus, de helft van de kimchisaus (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de helft van de Koreaanse kruiden en sambal naar smaak. 

Broccolini bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Bak de broccolini 4 - 5 minuten. Blus af met een scheutje water en de overige kimchisaus. Dek de pan af en stoom 4 - 5 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Vis bakken
4

Meng in een diep bord 2/3 van het sesamzaad met de overige Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Dep de tonijnsteak droog met keukenpapier en wentel door het sesamzaad. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de tonijnsteak 2 - 3 minuten per kant.

Afmaken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de rijst en de saus toe. Roer goed door en bak 4 - 5 minuten op hoog vuur. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan bakken. Voeg de gebakken wortel en lente-ui toe en meng goed door.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en garneer met het overige groene gedeelte van de lente-ui en de koriander. Snijd de tonijnsteak in dunne sneetjes en leg op de rijst. Besprenkel met de sriracha-mayo. Garneer de broccolini met het overige sesamzaad en serveer op een apart bord.