Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Limoen

70 gram

Maïs in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

45 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

50 gram

Witte kool en wortel

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3731 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten55.3 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten58.4 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten34.1 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort een voor een in een pan vlak voor serveren.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Gehakt bakken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook, gemberpuree, sojasaus en 1/2 el water per persoon tot een marinade (zie Tip).
  • Pers er vervolgens 1 limoenpartje per persoon boven uit.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 4 minuten in de oven.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Mengen
3
  • Voeg de marinade toe aan de pan met rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. 
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water.
Serveren
4
  • Serveer de mais, slamix, gesneden wittekool en wortel, pinda's, limoenpartjes en het gebakken rundergehakt allemaal in verschillende kommen.
  • Serveer met het mayonaisesausje.
  • Verdeel de mini-tortilla’s over de borden en laat iedereen zelf de tortilla's beleggen.